۱۳۸۹ اسفند ۱۴, شنبه
شورای جمهوری از دل انقلاب سر بیرون می آورد
مانند ققنوس از دل آتش شورای انقلاب اولین ارگان مردمی است که از دل شعله های آتش قیام مردم سر بیرون می آورد و از جانب قیام کنندگان مامور ایجاد نظم و امنیت، تشکیل دولت موقت و ایجاد فضای مناسب برای تاسیس مجلس موسسان تغییر قانون اساسی،..می گردد.
به این اعتبار نخستین ارگان جمهوری و برای تاسیس حکومت مردم بر مردم که از جانب مردم تشکیل میگردد شورای انقلاب و شورای تدارک نظام جمهوری است.
معمولا اعضای نخستین ارگان مردم چهره های معتمد و شناخته شده، ارتشیان، دانشگاهیان و ... از رسته ها و طبقات مختلف اجتماعی اند که قادرند وظایف این نخستین ارگان مردمی را به نحو احسن جامه عمل بپوشانند. چنین افرادی و ارگان هایی دارای هیچ تابعیت حزبی نبوده ، به منافع ملی اندبشیده و مهمتر از همه با قیام و انقلاب مردم همراهی داشته و آماده اند قوه اجرای اراده مردم در لحظه های حساس گذار گردند. چنان که می بینید گرچه این چهره ها و اعضای شورای انقلاب حزبی نیستند اما چندان هم بی طرف نیستند. در وهله اول آنها همراه با مستبدین و دشمنان قیام مردم نیستند. آنها از دوستان مردم و از مردم و برای حاکمیت مردم اند. این طور نیست چون آن ها حزبی نیستند پس آزادی خواه و دمکرات و یا جمهوری خواه نیستند. آنها در دایره مشخص لیبرال دمکراسی تابع هیج گروه و حزبی نبوده و منافع جمهور مردم را به منافع این و. یا آن حزب جمهوری خواه، دمکرات و یا لیبرال ... ترجیح می دهند.
چنین افرادی باید دارای قوه مدیریت و دانش و تجربه اداری ، کشوری ولشکری باشند. و همان طور که قیام مردم بر علیه یک نظام حکومتی و برای یک نظام حکومتی دیگر بوده این افراد اعم از بانوان و آقایان باید دارای بینش روشنی از نظام جمهوری و نظم آتی باشند.
در این جا نکته ای مطرح است که بسط آن عاری از ارزش نیست. برخلاف آنها که می خواهند که قیام مردم یا در چارچوب نظام حاکم و فعلی محصور باقی بماند و یا آنهایی که پیروان یک قیام کور و منفی یعنی قیامی هستند فقط نطام حاکم را نفی کند اما نسبت به نظام آتی جمهوری و یا پادشاهی بی طرف بماند مردمی که از استبداد و فقدان نظام پادشاهی و ولایت فقیه عاصی شده و آنرا سرنگون و سپس استبداد را در شکل دیگری احیاء می کنند چنین مردمی به تجربه قیام های ضد سلطنتی پیرامونآنچه نمی خواهند به ظاهر مشترکند و اما بر محور این که چه میخواهند با هم متحد نیستند . چنین مردمی به تجربه نشان داده اند که در فردای تشکیل نظام به حذق یکدیگر خواهند پرداخت.
برای نمونه اتحاد پیروان نظام پادشاهی و نظام جمهوری را در نظر بگیریم. اگر از حال به هنگام قیام مشخص باشد که نظام جمهوری سر سازگاری با نظام پادشاهی ندارد و از الگوی آن پیروی نمی کند برای پیروان آن هم باید روشن باشد نظام جمهوری نظام پادشاهی نیست و مردمانی که با قیام خود قدرت را از آن خود کرده اند در پی احیای ساطنت در ایران نیستند. لذا پیروان پادشاهی باید از هم اکنون خود را با حاکمیت مردم تطبیق دهند چرا که نظام جمهوری مانند هر نظام دیگری نظام پادشاهی در کنار خود در کشور را نحمل نمی کند. شاید بگویید عکسش هم صادق است. در شرایط معکوس بدون هیچ شک و تردیدی انقلاب و نحول سیاسی و اجتماعی برای جمهوری خواهان به پایان نرسیده و آنها برعلیه نظام پادشاهی و برای انقلاب لیبرال دمکراتیک به مبارزه شان ادامه خواهند داد . همان گونه که پس از استقرار استبداد ولایی چنین شد.
آنها که به الفبای سازماندهی مردم برای انقلاب آشنایی دارند می دانند آن مطالبی که در بالا گفته شده در راستای ضرورت سازماندهی قیام مردم مطرح است. از این رو سازمان ها و نیروهای لیبرال دمکرات باید متحدانه در سازماندهی و رهبری قیام مردم به پیروزی بکوشند. در صورت چنین سازماندهی متحدانه قیام مردم، شورای تدارک انقلاب هم در سایه چنین سازماندهی و در راستای آن در موعد مناسب شکل خواهد گرفت.
بر این اعتبار اتحادها و تشکلاتی که بر پایه سازماندهی قیام مردمی نباشند و خارج از آن شکل گیرند و بر مردم عملا بیگانه بمانند و در آنها نفوذی نداشته باشند دارای حقانیت تاریخی نبوده و عملا بی فایده باقی خواهند ماند.
در این زمینه نباید از خاطر انداخت منظور از مردم به مفهوم خارج از کشور نیست بل که بدون نفوذ و اعتبار و مقبولیت مردمی است. بنابراین حتی بسیار پسندیده است که چنین اتحاد ها برای سازماندهی قیام مردم در خارج کشور و در دورس پلیس و نیروهای امنیتی بدور باشد. در این زمینه مهم و اساسی است که چنین همت هایی برای سازماندهی قیام مردم و برای کسب اعتبار و مقبولیت مردمی در خارج از کشور ایجاد گردند.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر